Ofte stillede spørgsmål

Hvor går Gadens Stemmer byvandringer henne?
København – Vesterbro, Nørrebro, Indre By og Amager og Sydhavn – samt Vejle, Esbjerg, Odense, Aalborg og Faxe.

Hvor lang tid varer en byvandring med Gadens Stemmer?
Den varer ca. 90 minutter og strækker sig typisk over et par kilometer med 4-6 stops, hvor guiden fortæller om sit liv og kvarteret.

Hvordan ved jeg, hvor byvandringen starter?
Mødested står på billetten eller i din bookingmail.

Hvor mange må vi være på én byvandring?
25 deltagere er vores maksimum på én byvandring. Det er et hensyn vi tager både for deltagere, guide og lokalmiljø.

Hvordan genkender jeg guiden?
I din bookingmail er der et link, som viser dig et billede af guiden for din byvandring.
Guiden opdager oftest dig, før du opdager guiden, de har et trænet øje og kan genkende deres gruppe, når de står ved mødestedet. Der plejer ikke at være problemer. Se desuden efter vores logo på tøjet.

Er guiden hjemløs?
Nogle guider er hjemløse, andre har været og nogle har aldrig været hjemløse. Fælles for alle guider er, at de formidler historier fra samfundets skyggesider. Læs guidens præsentation af sig selv via linket i bookingmailen. Du må meget gerne videreformidle det til din gruppe, hvis du booker på vegne af andre.

Må vi spørge ind til guidens barndom?
Ja, det må I, men husk; at være guide i Gadens Stemmer er altid “work in progress”. For guiden er det en personlig, til tider grænseoverskridende, proces at forstå og formidle sin egen livshistorie. Der kan være ting, som ikke skal omtales af hensyn til andre. Der kan også være ting, som endnu ikke er bearbejdede eller sat ord på. Vi har aftalt i Gadens Stemmer, at det er i orden ikke at uddybe alle ting. Deltagere er meget velkomne til at stille spørgsmål, og grænser er forskellige fra guide til guide. Guiden skal nok selv sige fra, hvis spørgsmål kommer for tæt på, og det beder vi alle om at respektere.

Ser vi, hvor hjemløse sover?
Gadens Stemmer holder en respektfuld afstand til gadens folk. Det er ikke zoologisk have, og vi ønsker ikke at udstille nogen.

Må vi tage billeder?
I må meget gerne tage et gruppebillede af jer og guiden. Spørg altid guiden på forhånd og lad ham/hende vurdere om fotografering er passende, hvis du vil tage billeder af kvarteret. Ingen på gaden, som ikke er en del af byvandringen, skal føle sig udstillet. 

Må vi invitere guiden med ud og spise?
Ja, endelig.

Hvad går pengene til?
Først og fremmest til at lønne guiden. Vi aflønner guiden med 500 kr. for en byvandring. Resten går til moms, drift af sekretariatet, uddannelse af guider og sociale arrangementer for guiderne. Gadens Stemmer er not-for-profit og der udloddes ikke overskud. Evt. overskud i Gadens Stemmer geninvesteres i virksomheden eller udloddes til almennyttige formål. 

Hvad siger guiderne til drikkepenge og gaver?
De vil tage imod med kyshånd, men det er ikke forventet. 

Kan man være frivillig hos Gadens Stemmer?
Gadens Stemmer i Jylland og på Fyn er i gang med at opbygge et korps af frivillige. Se mere ved at klikke her.

Tilmeld nyhedsbrev