Ofte stillede spørgsmål

Hvor går Gadens Stemmer byvandringer henne?

Hvordan genkender jeg guiden?

Er guiden hjemløs?

Klik og se flere spørgsmål og svar

Tuborgfondet støtter med donation til ungedeltagelse

Donation fra Tuborgfondet skal få endnu flere unge ud med Gadens Stemmer

Gadens Stemmer skaber meningsfuld og lønnet beskæftigelse til socialt udsatte som guider på byvandringer, hvor de med udgangspunkt i deres personlige historie fortæller og oplyser deltagerne på byvandringerne om livets og byens bagside.

I 2022 var der godt 30 guider i  Gadens Stemmer og de gik tilsammen knap 1200 byvandringer med sammenlagt 18.500 deltagere. De kommende år er ambitionen for Gadens Stemmer at blive landsdækkende ved at have guider i flere byer udenfor København. Pt er der Gadens Stemmer i København, Odense, Vejle og Esbjerg og i slutningen af april 2023 forventer vi at være i gang i Aalborg.

Omkring 8.500 af deltagerne på turene i København er unge fra folkeskolens afgangsklasser, gymnasier, ungdomsuddannelser og professionsuddannelser. Undersøgelser foretaget for Rådet for Socialt Udsatte viser, at der blandt unge er holdninger til fx hjemløshed og misbrug som er præget utryghed og fordomme.

Tuborgfondet donerer 3 mio. kroner til at Gadens Stemmer kommer ud til flere unge
For at skabe beskæftigelse til flere udsatte og få endnu flere unge på byvandring, har Tuborgfondet doneret Gadens Stemmer en bevilling på 3 mio. kroner fordelt på tre år. Målet er at nå et landsdækkende aktivitetsniveau i 2025, hvor der årligt er 17.000 unge i alderen 16-30 år på byvandring med Gadens Stemmer.

”Vi er glade og taknemmelige over Tuborgfondets donation. Social udsathed er et stort problem i samfundet, ligesom eksklusion og stigmatisering af socialt udsatte er det. Donationen skaber mulighed for beskæftigelse til flere socialt udsatte, samt at endnu flere unge får indsigt i de individuelle og strukturelle barrierer, der fører til et liv som socialt udsat. Begge dele, noget der bidrager til inklusion og afstigmatisering af socialt udsatte,” siger Vickie Laursen leder af Gadens Stemmer.

Tilmeld nyhedsbrev