Dennis

#hjemløshed#stofmisbrug

FAXE

Mit navn er Dennis, jeg er en ung mand i 30’erne og førtidspensionist.

På min tur vil I få en fortælling om mit liv. Jeg er nærmest vokset op på et sygehus, fordi jeg blev født med en masse voldsomme fysiske handicap – bl.a. en manglende endetarmsåbning og syv manglende diskosplader i ryggen. Når jeg ikke var på sygehus, boede jeg hjemme hos mine bedsteforældre, men jeg begyndte at stikke af hjemmefra og bo på gaden i en meget tidlig alder. Jeg tror, at jeg var 12 år første gang – men jeg blev tvunget hjem af politi og SSP. Omkring 14-15-årsalderen boede jeg ikke længere hjemme hos mine bedsteforældre. Gennem størstedelen af i mit liv har jeg haft et stofmisbrug, bl.a. hash og designerdrugs fx GHB og MDMA.

I dag er jeg clean og arbejder i beskyttet beskæftigelse. Jeg er politisk aktiv i både udsatterådet og i bestyrelsen i en brugerforening for kommunens to væresteder, og i perioder er jeg også på kursus for at opkvalificere mig selv ift. mit arbejde med smede/svejsejob.

Nu skal noget af min tid også gå med at være guide hos Gadens Stemmer! Mit formål med at fortælle min historie er at lave forebyggende arbejde, så andre ikke ender i en lignende situation. Vi ses derude!

Varny

#psykiatriskdiagnose

FAXE

Hej jeg hedder Varny. Jeg er i midten af 50’erne. Jeg er opvokset i Nordsjælland. Vi var en søskendeflok på fem drenge, hvor jeg er den anden yngste. Jeg var klart den” raske dreng” i familien med et stort aktivitetsniveau. Jeg havde en normal skolegang, men blev i en meget ung alder (6. Klasse) bekendt med arbejdslivet og opdagede, at det gav mig ro. 

På min tur vil du høre meget mere om min barndom, ungdom, uddannelse, forlist ægteskab og skilsmisse. Samtidig vil jeg fortælle, hvordan et meget succesfuldt arbejdsliv tager overhånd og ender med en tur gennem psykiatrimøllens udfordringer. Det var indlæggelse, anerkendelse af egen situation og oplevelsen af pludselig at være socialt udsat og ensom. 

Du vil på turen også høre om vejen tilbage til livet igen – på en ny og helt anderledes måd

Sus

#psykiatriskdiagnose

HASLEV

Mit navn er Sus. Jeg er vokset op i det, som udefra lignede en kernefamilie, hvor alt så perfekt ud. Men det var en familie med psykisk terror og en flyvetur gennem luften af og til. Jeg blev alt for tidligt voksen: Som 10-årig skulle jeg passe på min lillebror, når vi var alene hjemme om aften. 

Min far kørte på mig og rigtig meget på min mor – han kørte hende helt ned i depressioner, og han tvang hende til at arbejde konstant. Jeg manglede min mor på mange måder i min opvækst. Mit voksne liv har været præget af min barndom, og jeg har fået forskellige psykiatriske diagnoser: Bipolar, borderline og OCD.

Jeg har været grimme ting igennem og budt min mand meget: Lige fra diverse indlæggelser på psykiatriske afdelinger, selvskade og anbringelse af vores børn. Jeg står i dag på den anden side og har det psykisk godt. Jeg har været stabil siden 2015, og jeg synes, at det er en god og lykkelig afslutning på en hård tid.