Dennis

#hjemløshed#stofmisbrug

FAXE

Mit navn er Dennis, jeg er en ung mand i 30’erne og førtidspensionist.

På min tur vil I få en fortælling om mit liv. Jeg er nærmest vokset op på et sygehus, fordi jeg blev født med en masse voldsomme fysiske handicap – bl.a. en manglende endetarmsåbning og syv manglende diskosplader i ryggen. Når jeg ikke var på sygehus, boede jeg hjemme hos mine bedsteforældre, men jeg begyndte at stikke af hjemmefra og bo på gaden i en meget tidlig alder. Jeg tror, at jeg var 12 år første gang – men jeg blev tvunget hjem af politi og SSP. Omkring 14-15-årsalderen boede jeg ikke længere hjemme hos mine bedsteforældre. Gennem størstedelen af i mit liv har jeg haft et stofmisbrug, bl.a. hash og designerdrugs fx GHB og MDMA.

I dag er jeg clean og arbejder i beskyttet beskæftigelse. Jeg er politisk aktiv i både udsatterådet og i bestyrelsen i en brugerforening for kommunens to væresteder, og i perioder er jeg også på kursus for at opkvalificere mig selv ift. mit arbejde med smede/svejsejob.

Nu skal noget af min tid også gå med at være guide hos Gadens Stemmer! Mit formål med at fortælle min historie er at lave forebyggende arbejde, så andre ikke ender i en lignende situation. Vi ses derude!

Varny

#psykiatriskdiagnose

FAXE

Hej jeg hedder Varny. Jeg er i midten af 50’erne. Jeg er opvokset i Nordsjælland. Vi var en søskendeflok på fem drenge, hvor jeg er den anden yngste. Jeg var klart den” raske dreng” i familien med et stort aktivitetsniveau. Jeg havde en normal skolegang, men blev i en meget ung alder (6. Klasse) bekendt med arbejdslivet og opdagede, at det gav mig ro. 

På min tur vil du høre meget mere om min barndom, ungdom, uddannelse, forlist ægteskab og skilsmisse. Samtidig vil jeg fortælle, hvordan et meget succesfuldt arbejdsliv tager overhånd og ender med en tur gennem psykiatrimøllens udfordringer. Det var indlæggelse, anerkendelse af egen situation og oplevelsen af pludselig at være socialt udsat og ensom. 

Du vil på turen også høre om vejen tilbage til livet igen – på en ny og helt anderledes måd

Tilmeld nyhedsbrev