Henrik

#hjemløshed #misbrug

ODENSE

Jeg hedder Henrik og har gennem de sidste 28 år levet med et misbrug. Jeg er nu ude på den anden side og ønsker at dele min historie.

 

Hvad fortæller jeg om?

 

Min historie starter da min mor bliver alvorlig syg og jeg er 12 år gammel. Jeg udvikler i min tid i militæret et hashmisbrug. Da jeg flytter til Spanien, hvor jeg arbejder som musiker, her eskalere mit misbrug. Da jeg kom tilbage til Danmark, stopper mit misbrug og jeg bliver gift og får et barn. Pludselig vil min kone skilles og min verden vælter. Jeg begynder at isolere mig fra omverdenen og udvikler et metadon- og heroinmisbrug. På turen fortæller jeg om min tid som misbruger og hvad der var min vej ud af misbruget.

 

Hvorfor fortæller jeg min historie?

 

Jeg fortæller min historie for at give et indblik i bagsiden ved at være alene og isoleret med et misbrug og give indsigt i hvad det betyder at blive mødt med ligeværd værdighed både professionelt og privat. Jeg vil gerne være med til at øge kendskab og bygge bro i samfundet.

Henriks tur starter ved den røde pil.

Mads

#hjemløshed #misbrug

ODENSE

Jeg hedder Mads og har, fra jeg var 6 år gammel, været medicineret for dét der dengang blev kaldt adfærdsvanskelig. Jeg har været hjemløs og misbruger i alle landets store byer, men også haft en succesfuld karriere indenfor showbusiness, der desværre ikke kunne passe med mit misbrug.

Hvad fortæller jeg om?

Jeg fortæller om min barndom og hvordan det hele startede. Det er ikke altid sådan at en ”karriere” som narkoman starter med vold eller svigt i familien. Der var en masse kærlighed fra mine forældre, men jeg kom sammen med de forkerte, og mine forældre var magtede ikke at holde mig hjemme. Jeg fortæller om hvordan jeg har klaret mig og giver et indblik i miljøerne i byens varmestuer.

Hvorfor fortæller jeg min historie?

Hvis min historie ville kunne hjælpe nogen bare en lille smule, så ville det være så dejligt. Jeg fortryder, at jeg har truffet de valg jeg har gjort. Men det vil ikke være helt spildt, hvis jeg kunne give andre et rygstød til ikke at ende i samme hårde tilværelse. Der er så mange fordomme om misbrugere, og folk regner ikke med at livet som misbruger og udsat kan være så hårdt som det er. Derfor håber jeg på at du får en større forståelse for de udsatte, når du hører hvad vi har at kæmpe med.

Mads’ tur starter ved den røde pil. 

Johnny

#hjemløshed #misbrug

ODENSE

Mit navn er Johnny Michael og jeg bor i dag i Odense. Jeg kommer oprindeligt fra Brabrand i Aarhus. Det er bl.a. minderne fra Brabrand jeg forsøger at folde ud på min tur, og her husker jeg særligt barndommens lugte, og kan mindes både de grove og de gode oplevelser.

Jeg har levet på kanten af samfundet i 42 år, og igennem årene har jeg oplevet hårde ting, der har gjort det svært at komme tilbage på sporet. Fra barnsben har jeg været det glemte barn, hvor jeg skulle redde et ægteskab. Det kunne jeg naturligvis ikke, og det endte med, at jeg hele livet ikke har følt mig elsket af min mor. Det har givet mig en del vrede og smerte. Som ung blev jeg sendt ud at sejle med Tvind, og fra at skulle hjælpe mig på rette spor, så eskalerede stofbruget. Smerten forsvandt ikke selvom jeg forsøgte at dulme den med alt jeg kunne komme i nærheden af.

Min tur igennem Odense er en lille minirejse, hvor jeg kommer forbi et mord på én af mine venner, overfald, stoffer, et nomadeliv og mit forhold til min familie. 

Johnnys tur starter ved den røde pil.