Henrik

#hjemløshed#stofmisbrug

VEJLE

Henriks byvandring starter på Rådhustorvet

Jeg er i dag i 50’erne, og jeg stod på gaden for første gang allerede som 14-årig. Jeg er opvokset ved mine bedsteforældre, men blev smidt ud, da min bedstemor døde. Der kom en ny kvinde i huset som det ikke lige fungerede med. Jeg kom i stedet ud at sejle og fik senere med god hjælp fra Kolding Kommune en uddannelse og senere job på Vejle Havn. Et smadret knæ satte en stoppe for arbejdet og blev begyndelsen til en nedtur af de helt store, hvor stofferne var det, der styrede mit liv. Først de lægeordinerede smertestillede, men da lægen ikke længere ville udskrive dem, og afhængigheden var der endnu, så fortsatte misbruget på samfundets skyggeside. 

Heldigvis er det nu lykkes for mig at kvitte stofferne, og jeg har været stoffri i to år. Nu går energien med at tale de hjemløses sag som næstformand i de hjemløses landsorganisation SAND og som næstformand i Vejle Udsatteråd. Og nu er jeg også guide på byvandringer i Vejle for Gadens Stemmer.

Gert

#stofmisbrug #hjemløshed #kriminalitet

VEJLE

Gerts byvandring starter på Nørretorv ud for Bones

Jeg var et barn der faldt udenfor de sociale rammer, som blev misforstået som teenager og som voksen flygtede i stofferne.

Hvad fortæller jeg om?

Hej, jeg hedder Gert. Jeg har været misbruger i ca. 22 år af mit liv her i Vejle. Jeg har levet et hårdt liv fra barnsben, først nu ser jeg lyset til en fremtid. 

Jeg vil tage jer med på en tur rundt i miljøet, hvor jeg havde mit liv med stoffer og venner. Hvor jeg opholdt mig, tog dem, skaffede dem og til sidst var ved at dø af dem. 

Jeg er vokset op i Vejle med min store broder. Han var hård ved mig både fysisk og psykisk. Allerede fra børnehaven var jeg anderledes. Jeg blev mobbet voldsomt på daglig basis og det blev kun værre i skolen. Jeg voksede op i kampen med min store broder, sociale problemer og omsorgssvigt fra systemet og med mange psykiske problemer fra tidligt i min opvækst. Jeg har altid følt mig lidt anderledes udenfor det normale liv, det førte mig til en flugt ind i stofferne, kokain, heroin, hash, piller m.m. Jeg har brugt over 30 år af mit liv på stoffer. I januar 2021 trappede jeg ud af heroinbehandlingen til et bedre liv stort set uden stoffer. 

Hvorfor fortæller jeg min historie?

Jeg vil gerne give et indblik i hvordan det er at leve et liv i hårde vilkår, fra helt ung hvordan livet kan skride ned i et stort dybt hul. Stofferne kan koste alt økonomisk og familiemæssigt. Venner, kæreste og bolig forsvinder. Livet på stoffer og som hjemløs er ingen fest. Jeg knuste mit liv og det ønsker jeg absolut ikke sker for andre, så vogt jer unge som gamle. Det kan ske for alle. Jeg ønsker ikke det sker for min værste fjende.

MEMENTO MORI (Husk du skal dø)