Kim M

Kim er ny guide i Vejle for Gadens Stemmer

VEJLE

Kims byvandring starter ved Mariaparken 

Min historie handler om at være født ind i et liv på samfundets skyggeside.

Hvad fortæller jeg om?
Om at være en dreng på 3 år med udlængsel, fordi jeg ikke kunne holde ud at være derhjemme. Min historie handler om en lille dreng der måtte lægge sine egne livsstrategier, fordi der ingen voksne var.
Min historie handler om et liv på gaden, et liv i det kriminelle miljø, et liv med misbrug og et liv med masser af opture og nedture.
Min historie handler om svigt, social arv, mod, vilje, tro og kærlighed.
Min historie handler om vold, kriminalitet, skyderier, fængsler, værdier, regler og hævn.
Til sidst handler min historie om et opgør med fortiden, om at være modig og turde og om at komme videre.

Hvorfor fortæller jeg min historie?
Jeg fortæller primært min historie i Gadens Stemmer, fordi det hjælper mig med at hele, hjælper mig med at erkende, med at acceptere, og med at lægge fortiden bag mig.

Jeg fortæller også min historie fordi jeg synes at andre mennesker, specielt de unge, fortjener at være ordentligt oplyste og klædt på til at træffe deres valg i livet. Jeg gør det i virkeligheden også for at nedbryde nogle af de barrierer der er mellem mennesker, i håb om at give en forståelse for hvorfor nogle lever på bagsiden af samfundet.

Alex

VEJLE

Alexs byvandring starter fra Mariaparken

Alt kaos – alt fred

Som barn blev jeg udstødt, som teenager misforstået og som voksen stod jeg pludselig med tanker om at min eneste vej i livet, var at dø.

Min historie starter derfor ikke den dag jeg blev født, men den dag jeg langt om længe begyndte at leve.

Fokusset i min historie ville ligge i min opvækst, mine diagnoser (PTSD-C, ADD og bipolar), samt hvordan jeg lærte at finde sindsro, i en verden fyldt med kaos.

Hvad fortæller jeg om?
Jeg vil tag jer med på rejsen til, hvordan jeg fandt mig selv og lærte ikke blot at trække vejret, men også at leve.

Jeg fortæller om et liv med dysfunktionelt familieliv, omsorgssvigt, udfordrende skolegang med mange skoleskift, en tid på kostskole, selvskade og selvmordsforsøg, indlæggelse på både lukket og åbent afsnit i psykiatrien, samt mine diagnoser og deres betydning, både gennem mit liv men også i dag.

Vi starter turen i Mariaparken, holder os primært i Vest-byen og cirkulerer så tilbage til Mariaparken, hvor turen også slutter.

Er du nysgerrig på, hvorfor turen slutter samme sted som den starter?

Jeg har gjort mig mange tanker på det, og glæder mig til at dele dem med jer – Vi ses på tur!

Hvorfor fortæller jeg min historie?
Jeg er vokset op i en tavshedstilstand, hvor det ikke var okay at tale om, hvad man havde på hjerte, men jeg kan i dag tale frit. Jeg fortæller min historie, for at nedbryde tabuer og skabe den forståelse jeg selv, lige så vel som så mange andre, har manglet.

Verden burde være et sted for alle, med plads til alle. Jeg ønsker at bidrage til at kunne muliggøre dette.

Min tur er derfor dedikeret til alle dem, som i dag ikke længere kan fortælle deres historie.

Henrik

#hjemløshed#stofmisbrug

VEJLE

Henriks byvandring starter på Rådhustorvet

Jeg er i dag i 50’erne, og jeg stod på gaden for første gang allerede som 14-årig. Jeg er opvokset ved mine bedsteforældre, men blev smidt ud, da min bedstemor døde. Der kom en ny kvinde i huset som det ikke lige fungerede med. Jeg kom i stedet ud at sejle og fik senere med god hjælp fra Kolding Kommune en uddannelse og senere job på Vejle Havn. Et smadret knæ satte en stoppe for arbejdet og blev begyndelsen til en nedtur af de helt store, hvor stofferne var det, der styrede mit liv. Først de lægeordinerede smertestillede, men da lægen ikke længere ville udskrive dem, og afhængigheden var der endnu, så fortsatte misbruget på samfundets skyggeside. 

Heldigvis er det nu lykkes for mig at kvitte stofferne, og jeg har været stoffri i to år. Nu går energien med at tale de hjemløses sag som næstformand i de hjemløses landsorganisation SAND og som næstformand i Vejle Udsatteråd. Og nu er jeg også guide på byvandringer i Vejle for Gadens Stemmer.

Gert

#stofmisbrug #hjemløshed #kriminalitet

VEJLE

Gerts byvandring starter på Nørretorv ud for Bones

Jeg var et barn der faldt udenfor de sociale rammer, som blev misforstået som teenager og som voksen flygtede i stofferne.

Hvad fortæller jeg om?

Hej, jeg hedder Gert. Jeg har været misbruger i ca. 22 år af mit liv her i Vejle. Jeg har levet et hårdt liv fra barnsben, først nu ser jeg lyset til en fremtid. 

Jeg vil tage jer med på en tur rundt i miljøet, hvor jeg havde mit liv med stoffer og venner. Hvor jeg opholdt mig, tog dem, skaffede dem og til sidst var ved at dø af dem. 

Jeg er vokset op i Vejle med min store broder. Han var hård ved mig både fysisk og psykisk. Allerede fra børnehaven var jeg anderledes. Jeg blev mobbet voldsomt på daglig basis og det blev kun værre i skolen. Jeg voksede op i kampen med min store broder, sociale problemer og omsorgssvigt fra systemet og med mange psykiske problemer fra tidligt i min opvækst. Jeg har altid følt mig lidt anderledes udenfor det normale liv, det førte mig til en flugt ind i stofferne, kokain, heroin, hash, piller m.m. Jeg har brugt over 30 år af mit liv på stoffer. I januar 2021 trappede jeg ud af heroinbehandlingen til et bedre liv stort set uden stoffer. 

Hvorfor fortæller jeg min historie?

Jeg vil gerne give et indblik i hvordan det er at leve et liv i hårde vilkår, fra helt ung hvordan livet kan skride ned i et stort dybt hul. Stofferne kan koste alt økonomisk og familiemæssigt. Venner, kæreste og bolig forsvinder. Livet på stoffer og som hjemløs er ingen fest. Jeg knuste mit liv og det ønsker jeg absolut ikke sker for andre, så vogt jer unge som gamle. Det kan ske for alle. Jeg ønsker ikke det sker for min værste fjende.

MEMENTO MORI (Husk du skal dø)

Tilmeld nyhedsbrev